Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejfölös pulykavagdalt baconköntösben, Katikától
2013.01.17

rakott-pmell.jpg

Hozzávalók 4 személyre 80 dkg pulykamell, 1,5 dl tej, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,1 kis pohár tejföl, 2 db tojás, 1 ek étkezési keményítő, 1 mk só, 1 mk ételízesítő, 1 csokor petrezselyemzöld, 5-10 dkg reszelt sajt, 20 dkg szeletelt bacon, kevés őrölt bors, majoránna ízlés szerint 

Elkészítés A pulykamellet nagyon apró kockákra vágjuk, és fokhagymás tejben pácoljuk néhány órán keresztül. A sütés előkészítéséhez egy nagy, lehetőleg szögletes őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnák széle túlnyúljon a formán. A fokhagymás tejben pácolt pulykamellkockákat sózzuk, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majoránnával. Egy pohár tejfölben elkeverjük a két egész tojást és belekeverjük a keményítőt is, majd az egészet a pulykakockákra öntjük, összedolgozzuk, végül pedig az aprított petrezselymezöld kerül bele. Az ily módon előkészített pulykamellkockákat beletöltjük a baconnal kibélelt formába. A baconok kilógó részeit visszahajtjuk és teljesen befedjük velük a masszát. A tetejére még kevés tejfölt kenünk, megszórjuk reszelt sajttal, és 150 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ekkor óvatosan egy másik tepsibe borítjuk, a sajtos rész így alulra kerül. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Szeletelés előtt hagyjuk kissé pihenni. Hidegen is kiváló. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.