Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 db sertésszűz, 3-4 gerezd fokhagyma, zöldfűszer-keverék (petrezselyem, zeller, rozmaring, lestyán, só, feketebors, fűszerkömény), 1 doboz főzőtejszín, 2 ek vaj, 2 ek liszt, kevés tej, egész és darált rózsabors
Elkészítés A szűzpecsenyét megmostam. Sóval, borssal, köménnyel fűszereztem, majd a zöldfűszer-keverékbe hempergettem. Sütőzacskóba dobtam a héjas fokhagymákkal együtt, irulni-pirulni.
Mártás gyanánt sűrű besamelt készítettem: a felolvasztott vajba kevertem a lisztet, világos rántást kevertem, és a tejjel, főzőtejszínnel, sóval, darált és szemes rózsaborssal, a sült fokhagymával együtt krémesmártássá sűrítettem. A kész öntetet a forró hússzeletekre kanalaztam.
Petrezselymes, tepsiben sült újburgonyával körítettem.
Levin mondja A vacsora mellé egy üveg Merlot rosé dukált, selymes, könnyű bor, ami minden fogáshoz remekül passzolt. Persze flancolhattunk volna pezsgővel, fehér borral fogásonként, de nekünk így is megfelelt. A vacsorát a Bor, mámor, Provance-szal zártuk, ami tökéletesen illett a menüsorhoz.