Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 közepes méretű tepsihez A tésztához 16 dkg liszt, 10 dkg puha margarin (vagy 7 dkg puha vaj), 8 dkg barnacukor, 1 db tojás, fél cs sütőpor
A töltelékhez egy kb. 2,5 dl-es üveg szatmári szilvalekvár, 1 mk fahéj (és pici víz, ha túl sűrű a lekvár)
Elkészítés A puha margarint / vajat a cukorral és tojással habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a margarinos masszához adjuk, lágy tésztává gyúrjuk. Az így kapott tésztát 1/3 és 2/3 arányban kettévágjuk, a nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben 10-15 percig elősütjük. Ezalatt a szilvalekvárt egy picit felmelegítjük, adunk hozzá egy kanálnyi vizet, fahéjjal fűszerezzük, összemelegítjük. Miután kihűlt, az elősütött tésztára kenjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, berácsozzuk vele a süteményt és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp Sütés előtt a rácsokat megkenhetjük egy felvert tojással, de ez el is maradhat. A felkockázott linzert ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, de a kevésbé édesszájúaknak a szilvalekváros tészta önmagában is fenséges csemegét fog jelenteni.