Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szilvalekváros pite Lillától
2012.05.15

szilvalekvaros-pite-lillatol.jpgHozzávalók 1 közepes méretű tepsihez A tésztához 16 dkg liszt, 10 dkg puha margarin (vagy 7 dkg puha vaj), 8 dkg barnacukor, 1 db tojás, fél cs sütőpor

A töltelékhez  egy kb. 2,5 dl-es üveg  szatmári szilvalekvár, 1 mk fahéj (és pici víz, ha túl sűrű a lekvár)

Elkészítés A puha margarint / vajat a cukorral és tojással habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a margarinos masszához adjuk, lágy  tésztává gyúrjuk. Az így kapott tésztát 1/3 és 2/3 arányban kettévágjuk, a nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben 10-15 percig elősütjük. Ezalatt a szilvalekvárt egy picit felmelegítjük, adunk hozzá egy kanálnyi vizet, fahéjjal fűszerezzük, összemelegítjük. Miután kihűlt, az elősütött tésztára kenjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, berácsozzuk vele a süteményt és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp Sütés előtt a rácsokat megkenhetjük egy felvert tojással, de ez el is maradhat. A felkockázott linzert ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, de a kevésbé édesszájúaknak a szilvalekváros tészta önmagában is fenséges csemegét fog jelenteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.