Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 2 ek olaj, 1 ek étkezési keményítő, 4-5 db friss bazsalikomlevél,1 kk curry, 1 kk édeskömény, só, petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítés A combokat besózzuk, félretesszük. Egy fazékban olajat hevítünk és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a fehérborral és kevés vizet is adunk hozzá. Fűszerezzük bazsalikommal, curryvel, édesköménnyel és fedő alatt puhára pároljuk.
A combokat kivesszük egy tálra, amíg a szaftot besűrítjük: az étkezési keményítőt elkeverjük a tejfölben és összeforraljuk a mártást, végül visszatesszük a combokat is és ismét átforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp Vajon vagy olívaolajon párolt, vegyes zöldségkörettel kínáljuk, amihez adjunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát és pici sót is.