Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sváb burgonya Magditól
2012.03.29

svab-burgogya.jpgHozzávalók 4 főre 1 kg burgonya (legjobb a keskeny, hosszú salátaburgonya), 2 fej vöröshagyma, 2 ek zsír (vagy olaj), 1 ek őrölt pirospaprika,  1 kk só

Elkészítés A burgonyát héjában puhára főzzük, kissé kihűtjük, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, félretesszük. Egy lábasban felhevítjük a zsiradékot és a megtisztított, felcsíkozott vöröshagymákat üvegesre pirítjuk. Sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát, alaposan átkeverjük,  fedő alatt alacsony hőfokon felmelegítjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Tipp Frissen sültekhez remek, "magyaros" köret, de salátával, savanyúsággal önálló fogásként is kínálhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.