Hozzávalók Egy összemarék koktélparadicsom, egy jó marék spárga (kb. 3 cm-es darabokra vágva),1 tk olivaolaj, kb. 40 dkg tészta (penne vagy orsó), 3-4 dkg kecskesajt, 1 ek frissen vágott bazsalikom, só, bors
ElkészítésA paradicsomot és a spárgát megforgatjuk az olajban, besózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a spárgát 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. A tésztát megfőzzük (kevés főzővizet meghagyunk). Összekeverjük a sült paradicsomot, a spárgát, a tésztát és a kecskesajtot (kicsi tésztafőző vizet adhatunk hozzá, hogy a sajt könnyebben szétmenjen). Tálaláskor bazsalikommal megszórjuk.
Tipp Ugyanennek az ételnek nagyon finom változata, ha a paradicsomokat félbevágjuk, és 1-2 kanálnyi balzsamecettel meglocsolva egy-két órán át állnihagyjuk. Azután ugyanúgy dolgozunk vele tovább, ahogyan a fenti receptben olvasható. Télen konzerv főtt spárgát is használhatunk, amit természetesen nem kell megsütni.