Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg húsos, bőrös, nyers császárszalonna, 1 fej fokhagyma, 1/2 liter sör, só, bors
Elkészítés A császárhúst megmossuk, bőrét óvatosan 2x2 cm-es kockákra bevagdaljuk úgy, hogy a húsba is kissé belevágunk. Sóval mindenhol alaposan bedörzsöljük, a bemetszett részekbe megtisztított fokhagyma gerezdeket tűzdelünk és az így előkészített húst tepsibe fektetjük. Sörrel meglocsoljuk és forró sütőben, először lefedve, kb. 40 percen át pároljuk. Utána levesszük a fóliát és a szalonnabőrt piros ropogósra sütjük. Időközönként meglocsoljuk a kisült zsiradékkal elkeveredett sörrel a húst, hogy omlós legyen.