Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sóskaleves sonkával és tojással, Beától
2014.06.02

soskaleves-sonkaval-es-tojassal-k.jpg

Hozzávalók 4 főre 15-20 dkg sóska, 20-25 dkg füstölt sonka vagy húsos szalonna ( csirkehússal is elkészíthető), 4 tojás, ételízesítő ( + só, bors ízlés szerint), 1-2 ek liszt, 1,5 dl tejföl, 2 ek ecet, 2 zöldhagyma ( szárával együtt)

Elkészítés A hagymán megpirítjuk az apróra kockázott sonkát ( húst). Felengedjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és puhára pároljuk. Hozzáadunk kellő mennyiségű vizet, és ha felforrt, akkor a darabolt sóskát is és az ecetet beletesszük.Így is hagyjuk forrni egy rövid ideig.

Ezután egyenként  beleengedjük a tojásokat, óvatosan átkavarjuk, hogy ne ragadjanak le a fazék aljára. A tejfölt, lisztet egy kevés levessel csomómentesre keverjük és behabarjuk vele az ételt. Egyszer felforr, és kész is. 

Tipp Jó ízt ad neki, ha belefőzünk egy-egy zeller-, paszternák- vagy lestyánszárat is!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.