Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20-30 dkg egészséges, felezett dióbél, sós víz
Elkészítés Béleljünk ki egy kisebb tepsit alufóliával és szórjuk bele a megpucolt diót. Készítsünk kb. 1 dl vízből tömény „sóoldatot” (kb. 3-4 teáskanál só) és ezzel jól spricceljük be a diódarabokat, majd toljuk be a tepsit a 200-220 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 10-15 percig. Nézzük meg időnként és keverjük meg a diókat, hogy mindkét felük megpiruljon. Ha sósabban szeretjük, akkor ismételjük meg a spriccelést. Vigyázzunk, hamar megég és égetten keserű lesz. Akkor finom, ha aranybarnára és ropogósra sült.