Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 db bőrös malaclapocka, 1 fej fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 db sárgarépa, szárzeller, só, fűszerek ízlés szerint (bors, grill fűszerek, borsikafű, chilipehely, gyömbér, medvehagyma), 2 dl sör
Elkészítés A húst megmossuk, a bőrét éles késsel, rombusz alakban bevagdossuk és ízlés szerint fűszerezzük, megtűzdeljük jó sok fokhagymával és egy tepsiben elhelyezzük. Tetszés szerint zöldségekkel körberakjuk. Érdemes többfélét, de mindenből csak keveset.
Alufóliával letakarva, 160 fokon 2 órán keresztül sütjük.
Hústűvel próbát teszünk, hogy elég puha-e. Akkor lesz jó, ha a tű szinte átszalad a húson, azaz, ha már nagyon puha, omlós lett.
A hús sok levet ereszt, aminek kb. 90%-át ki kell merni a tepsiből. A maradék húslével és a sörrel locsolgatjuk, majd alufólia nélkül folytatjuk a sütést egészen addig, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül a bőre.
Tipp Köretként kínálhatunk mellé krumplit, zöldsalátát. A megmaradt pecsenyelé tetszés szerint hozzáadható mártásokhoz, vagy mélyhűtőbe téve később felhasználható.