Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 80 dkg lazacfilé, 4-5 dl tej, 6 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, 5 dkg vaj
Elkészítés Ha a lazacfilé fagyott, felolvasztjuk. A fokhagymát áttörjük, elkeverjük a tejjel, a lazacfilét a fokhagymás tejben, zárt dobozban a hűtőben érleljük legalább 2-3 órán át.
A halfiléket sütés előtt a tejből kiemeljük, szárazra töröljük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, és mindkét oldalukat megkenjük a felolvasztott vajjal, majd forró serpenyőben a szeletek egyik oldalát 2 percig sütjük.
Ezután a lazacfiléket megfordítva 220 fokos, előmelegített sütőben további 10 percen át pirosra sütjük.