Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rácponty Magditól
2011.09.16

racponty-magditol.jpgHozzávalók 4 személyre 1 db 1,5 kg-os ponty megtisztítva, 1 kg zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 3-4 db közepes paradicsom, 1 db cukkini (elmaradhat), 8 db közepes burgonya, 2-3 ek olaj, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, 2 dl tejföl

Elkészítés A pontyot megtisztítjuk, kívül-belül besózzuk, olajozott tepsibe helyezzük és forró sütőben ropogósra sütjük. Mielőtt teljesen kész,  meglocsoljuk tejföllel és úgy  sütjük pirosra.

Amíg a hal sül, elkészítjük a lecsót. A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és cukkinit, sózzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor  pirospaprikával, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott és felkockázott paradicsomokat és kb. 20 perc alatt készre pároljuk.

Közben a burgonyákat is meghámozzuk, vastag, hosszúkás hasábokra vágjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.

 Végül a hozzávalókat adagonként tányérra rendezzük, úgy kínáljuk.