Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pókháló-torta Nóritól
2012.04.11

eszterhazi-minta-kezdete.jpgHozzávalók 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 12 dkg jó minőségű (60-70 %-os) étcsokoládé,15 dkg darált dió, 1/2 cs sütőpor A torta megtöltéséhez 2 cs vaníliás pudingpor, kb. 8 dl tej, 6 ek cukor A díszítéshez 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés A tésztához a puha vajat és a cukrot (kézirobottal) habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal remek-mu-2.jpgegyütt is habosra keverjük. Hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a darált diót, végül hozzászitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, kör alakú sütőformában, közepes hőfokon megsütjük (kb. 15-20 perc).

Ha a tészta kihűlt, a zacskón olvasható előírás szerint, de kicsit kevesebb tejjel elkészítjük a vaníliás pudingot (így sűrűbb lesz). A langyossá hűtött krémmel gyorsan megkenjük a kettévágott tortát, majd kívülről is bevonjuk vele. Ezután a díszítéshez szánt, vízgőz fölött olvasztott csokoládét kanállal óvatosan, középről kifelé haladva, vékony csigavonalban a torta tetejére csorgatjuk, majd kés fokával egyforma "szeleteket" jelölünk ki a sütemény tetején, miáltal el is készül a kívánt pókháló-minta.

Tipp Dió helyett natúr mogyoróval vagy mandulával is süthetjük a tésztát.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.