Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pizzatöltelékes bejgli, Krisztiántól
2014.05.23

 pizzatoltelekes-beigli--krisztiantol-009.jpg

Hozzávalók 2 rúdhoz 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 kk só, 1 kk cukor, 1 dl olaj, a töltelékhez 1 doboz darabos paradicsom, 2 szál füstölt kolbász (Gyulai), 15 dkg sonka, 1 fej vöröshagyma, 2 kk oregánó, 15 dkg sajt, só, bors, 3 ek olaj + 5 dkg sajt a tetjére

Elkészítés Az élesztőt a cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk, a liszttel sóval, olajjal és a maradék tejjel együtt robotgépben összedolgozzuk, lisztezett felületre borítjuk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A  kolbászt, sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, félretessszük. A hagymát felkockázzuk, és egy nagyobb serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált kolbászt, sonkát, paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval és alacsony hőfokon, kb. 40 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát ezután félbevágjuk, két téglalapot nyújtunk (a hosszuk akkora legyen, hogy a tepsibe beférjenek) és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 200 fokra belőmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, további 5-10 perc alatt pirosra sütjük.

Amikor kihűlt, felszeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.