Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Parmezános grissini, Kawától
2014.05.30

grassini-kawatol018.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz  5 dkg vaj, 37,5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dkg élesztő, 6 dkg frissen reszelt parmezán, 1 dkg só

 

Elkészítés  A  vajat lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak összemelegítjük (kb. 40 fokosra), majd belemorzsoljuk az élesztőt.  A lisztet, a parmezánt és a sót egy tálban elkeverjük, és az élesztős tejet apránként hozzáadva, összegyúrjuk.

 

A tésztát téglalap formájúra nyomkodjuk a kezünkkel (kb. két tenyérnyi méretűre), majd ujjainkkal sűrűn benyomkodjuk. Háromrét hajtjuk (a tészta alsó és felső harmadát felhajtjuk), majd újra benyomkodjuk az ujjainkkal. Elfordítjuk 45 fokkal, megint egymásra hajtjuk a két végét és újra megnyomkodjuk. Az olaszok ezt a hajtogatási technikát nevezik "colomba", azaz galambtechnikának, a lényege, hogy így levegőbuborékok kerülnek a tésztába, ami javítja az állagát és segíti a kelesztést.    

 

A tésztát ezután nedves konyharuhával letakarva, 20 percig pihentetjük. A hajtogatást megismételjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.   

 

Végül lisztezett munkafelületen két nagy téglalappá kinyújtjuk, és kb. 1 cm szélesen, keresztirányban felvágjuk. A tésztacsíkokat kézzel hengerré sodorjuk úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk, a két végét pedig ellapítjuk. 

 

Tepsiben 10 percig pihentetjük.  A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és a grissiniket ropogósra sütjük (a sütési hőfok: 180°C, a sütésmód: alul-felül sütés).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.