Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db padlizsán, 2 szál póréhagyma, 60 dkg gomba 4 nagy vagy 8 kis paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 4 tojás, só, bors, bazsalikom, 6 ek olaj, 20-30 dkg reszelt sajt
Elkészítés A padlizsánokat lemossuk, ujjnyi széles szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. 20 perc után a padlizsánszeleteket lemossuk, jól megtöröljük, és kis kockákra szabdaljuk. A paradicsomokat is hasonló kis darabokra vagdaljuk.
A gombát megtisztítjuk, 1-1,5 cm-es cikkekre vagy kockákra vágjuk, és 5-6 percre forró sós vízbe mártjuk. A vékonyra felkarikázott póréhagymát és az apróra vágott fokhagymát olajban üvegesre pirítjuk. A megpirított hagymára rádobjuk a már felaprított hozzávalókat, és az egészet összekeverjük az elhabart, megsózott, borssal és bazsalikommal ízesített tojásokkal.
A felfújtat kiolajozott sütőtálba öntjük, bőségesen meghintjük reszelt sajttal, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul (15-20 perc).