Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg pacal (előfőzött),15-20 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 1 késhegynyi őrölt bors,1 mk majoránna, 1 db babérlevél, 1 mk őrölt kömény, Erős Pista és só ízlés szerint
Elkészítés A szalonnát felkockázzuk, egy lábosban üvegesre sütjük. A felkockázott vöröshagymát beletesszük a zsiradékba, üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük az előfőzött pacalt, átforgatjuk, meghintjük pirospaprikával, majd beledobjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát, és a meghámozott paradicsomot. A fűszereket is belekeverjük és kb. 20-30 percig főzzük, illetve inkább pirítjuk, mintha marhapörköltet készítnénk és nem „főtt” pacalt. Adhatunk hozzá esetleg egy kevés Piros Aranyat is.
Tipp A legvégén egy kevés jó minőségü, száraz vörösbort is önthetünk bele. Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss, ropogós kenyérrel és savanyúsággal.