Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 dl tej, 4 dkg vaj, 16 dkg liszt, 4 dkg cukor, csipetnyi só, 4 tojás, olaj a sütéshez (bőségesen), cukrozatlan kakaó, porcukor
Elkészítés Forraljuk fel a tejet a vajjal, majd húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet. Ha kihűlt a massza, géppel dolgozzuk bele a cukrot, a sót és egyesével a tojásokat.
Bő, forró olajba kanállal szaggassuk bele a tésztát. Sülés közben a kétszeresére dagad. Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd hempergessük meg porcukorral kevert kakaóporban. Frissen az igazi!
Levin mondja Hogy miért épp ez a neve, az ördög tudja...! Legutóbb egy bableves kísérője volt az ördögpirula. Kellett valami gyors és finom, a fánk macerás, a tejes pitéhez nem volt kedvem, és akkor eszembe jutott. Mama eredeti receptje sajnos nincs meg, de az interneten ráakadtam a tökéletesre - ezzel még ő is elégedett lenne.
Volt Óbudán egy Boszorkánykonyha nevű étterem. Sokat jártunk oda apuval. Ott szerepelt az étlapon a fenti édesség boszorkányos verziója. A boszorkánypirulát puncs-, vanília- és csokoládépudinggal tálalták. Ott mindig azt rendeltem.