Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához: 4 db tojás, 2 ek cukor, 3 ek liszt, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja;
a krémhez: 4 doboz natúr joghurt (Danone), 2 doboz vaníliás krémtúró, 10 dkg vaj, 2 db lime reszelt héja és kicsavart leve, 1 zacskó zselatin, 6 ek cukor, 1 citrom reszelt héja
Elkészítés A tésztához a vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citrommal kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a lisztet folyamatos keverés mellett, majd az olvasztott vajat és a citromhéjat. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben takaréklángon 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A joghurtot és a cukrot a zselatinnal felmelegítjük, forrnia nem szabad. Lassú keverés mellett beleöntjük a túrókrémet és az olvasztott vajat. Legvégül hozzáadjuk a lime reszelt héját és a levét. A krémet a kihűlt tésztára öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp Mielőtt teljesen megdermedne a krém, díszíthetjük reszelt lime- vagy citromhéjjal, esetleg vékonyra szeletelt vagy formára vágott lime-mal. A krémnél a lime savanyúságától függően változhat a szükséges cukormennyiség! Minden édességbe szükséges egy kis csipet só, ez most a tésztába tegyük.