Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához 15 dkg liszt, 3-4 ek natúr kakaópor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg cukor, 1 tk sütőpor, 2 ek instant kávé, a csipet só, 6 egész tojás, 10 dkg puha vaj (margarin), 20 dkg mascarpone
A krémhez 3 dl habtejszín, 30 dkg mascarpone, porcukor ízlés szerint
A tetejére 10 dkg lapmandula
Elkészítés A lisztet összekeverjük a kakaóval, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sütőporral, a kávéval és a csipetnyi sóval. A tojásokat felverjük, összedolgozzuk a puha vajjal és a mascarponéval, majd az egészet a lisztes keverékkel.
A tésztát nagyobb, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, kész-e).
A mandulát serpenyőben kissé megpirítjuk.
A krémhez a tejszínhabot ízlés szerint adagolt cukorral kemény habbá verjük, majd jól beleforgatjuk a mascarponét.
A kihűlt tésztán egyenltesen elosztjuk a krémet, majd meghintjük a mandulával, A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük.
Tipp Valóban érdemes néhány órán át hűteni, mielőtt szeleteljük, különben kissé folydolgálni fog róla a krém - úgy, ahogyan az a képen is látszik. Nem voltunk elég türlmesek... De a süti így is nagy sikert aratott.