Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1,3 dl zöldségleves (kockából), 1 dl főzőtejszín + 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 ek liszt, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 1 nagy csokor friss kapor, 2 db paradicsom, só, bors
Elkészítés A zöldségleves kockát 1,3 l vízben felfőzzük, amikor kész, levesszük a tűzről. A tojások sárgáját elverjük a tejszínnel és a tejföllel, simára keverjük a liszttel és egy merőkanálnyi levessel. A levest visszatesszük a tűzre és óvatosan elkeverjük benne a habarást. Vigyázzunk, ne forraljuk túl. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat, fűszerezzük a felaprított kaporral, citromhéjjal és a citrom levével. Lassú tűzön melegítsük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.