Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1-2 mk só, 2 tojás, 1/3 zacskó sütőpor, néhány ek tejföl; a töltelékhez: egy fej (kb. 1,5 kg-os) fejeskáposzta, 2 mk só, 2 mk őrölt feketebors, 2-3 ek olaj
Elkészítés A káposztát kislyukú reszelőn lereszeljük, majd olajon sóval-borssal ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben összegyúrjuk a lisztet, margarint, az egyik tojást, só hozzáadásával, és annyi tejföllel, hogy viszonylag lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán gyufaszál vastagságúra nyújtjuk és kb. 6 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokra hüvejkujjnyi széles tölteléket rakunk a káposztából, majd a tésztát feltekerjük úgy, hogy a tésztaszélek kb. 1 cm szélességben fedjék egymást. A tésztaszéleket ezután a még fel nem használt tojás fehérjével végigkenjük - így sülés közben nem nyílik szét a sütemény, a tekercsek tetejét pedig a megmaradt tojás sárgájával kenjük be. Ezután minden tekercset - ferdén vágva - apró falatkákra darabolunk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, sütőlemezen pirosra sütjük.