Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kakaós-túrós-banános tekercs, Nóritól
2014.05.22

csokis-bananos-tekercs--noritol-0111.jpg

Hozzávalók A piskótához 4 db tojás, 4 ek holland kakaópor, 2 ek cukor, pici só, a töltelékhez  2 db érett banán, 25 dkg túró, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, pici sóval, és hozzászitáljuk a kakaóport, majd az egészet simára keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a kakaós masszába dolgozzuk. Egy  nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és rásimítjuk a kakaós tésztát. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.

Összeállítás A piskótát megkenjük a túrókrémmel. Ezután a banánokat a piskótalap egyik széléhez igazítva ráhelyezzük a túróra (ha nagyon hajlított a formájuk, kissé törjük meg, hogy egyenesebbek legyenek) Az így megtöltött túrós lapot óvatosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtóbe tesszük.

Szeletelve tálaljuk.

Tipp Díszíthetjük tejszínhabbal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.