Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A piskótához 4 db tojás, 4 ek holland kakaópor, 2 ek cukor, pici só, a töltelékhez 2 db érett banán, 25 dkg túró, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, pici sóval, és hozzászitáljuk a kakaóport, majd az egészet simára keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a kakaós masszába dolgozzuk. Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és rásimítjuk a kakaós tésztát. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
Összeállítás A piskótát megkenjük a túrókrémmel. Ezután a banánokat a piskótalap egyik széléhez igazítva ráhelyezzük a túróra (ha nagyon hajlított a formájuk, kissé törjük meg, hogy egyenesebbek legyenek) Az így megtöltött túrós lapot óvatosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtóbe tesszük.
Szeletelve tálaljuk.
Tipp Díszíthetjük tejszínhabbal.