Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kakaós kalács Julitól
2010.06.23

KépHozzávalók 30 dkg sima liszt, 2dl tej, 3 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1 ek olaj, pici só + 1 tojás sárgája a kenéshez

A krémhez 13 dkg margarin (vagy vaj), 2 cs vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 2 ek natúr kakaópor

KépElkészítés Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a pici sót, a felfuttatott élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. 3 cipóra osztjuk és langyos helyen fél órát pihentetjük, kelesztjük.

Míg a cipók kelnek, összekeverjük a krémet. Ha megkeltek a cipók, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a rétest. Az egyik végüknél összefogva ügyesen copfba fonjuk a három tekercset, kivajazott tepsibe tesszük, tetejét tojássárgájával megkenjük. Kb. 40 perc alatt gyönyörű barnára sül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.