Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 2 db tojás, 12 ek porcukor, 2 ek olaj, 12 ek tej, 12 ek liszt, 0,5 sütőpor A töltelékhez: a fél tésztalap összemorzsolva, 20 dkg porcukor, 2-3 ek baracklekvár, egy mélyhűtőben keményre fagyasztott narancs reszelve, 1-2 kanál víz, igény szerint A tetejére: 7 dkg csoki, 5 dkg vaj, 2 ek cukor, 2,5 ek tej
Elkészítés A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, végül beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet és összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk, 170 fokos sütőben kb.15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk és a felső részét tálba morzsoljuk.
Hozzáadjuk a vizet,cukrot, lekvárt és kesztyűt véve belereszeljük a fagyos narancsot is, héjával együtt. Összedolgozzuk és a tésztára kenjük. Ha túl sűrű és száraz, higítsuk vízzel.
A tetejét az olvasztott csokoládéból, vajból, cukorból és tejből főzött krémmel bevonjuk, hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk.