Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymás lepény, Levintől
2014.11.08

hagymas-lepeny.jpg

Hozzávalók 2 személyre 1 adag pizza-alaptészta, 3 szelet füstölt szalonna, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes paradicsom, 150 g tejföl, 150 g sajt (pl. ementáli), só, bors

Elkészítés Állítsuk össze a pizzatésztát, kelesszük a duplájára.

A szalonnát kockázzuk fel, annyira pirítsuk át, hogy a zsír kezdjen kisülni belőle. Ne süssük meg teljesen, mert a lepény sülése közben a szalonna is tovább sül. Szedjük ki a zsírból. Ebbe dobjuk a felaprított fokhagymát, fonnyasszuk meg, majd zárjuk el alatta a tűzhelyet. Keverjük bele a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.

Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és a paradicsomot, reszeljük le a sajtot. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

A tésztát egyengessük tepsibe vagy pizzasütő formába. Kenjük meg fokhagymás tejföllel, szórjuk meg szalonnával, hagymával, rendezzük el rajta a paradicsomszeleteket. Végül jöhet rá a reszelt sajt. Mehet a sütőbe, süssük aranybarnára.

Levin mondja Ez tulajdonképpen egy kenyérlángos. Nyáron filmnézős estékhez, baráti beszélgetésekhez, télen forralt borhoz ajánlom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.