Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 db csirkecomb kicsontozva, vagy 8 szelet csirke-/pulykamell, 1-2 fej vöröshagyma, 5 púpozott ek liszt, 1-1 teáskanál a következő fűszerekből: pirospaprika, őrölt bors, majoranna, őrölt köménymag és só, továbbá 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 dl tejföl, 1,5 dl olaj, 25 dkg füstölt sajt (vagy egyéb reszelhető sajt, ízlés szerint)
Elkészítés A kicsontozott combokat vagy mellszeleteket picit besózzuk és állni hagyjuk. Ezalatt egy tálban összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, borssal, majorannával, köménnyel, sóval és fokhagymával. A vöröshagymákat nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a fűszeres liszbe forgatott csirkedarabokat egymás mellé fektetjük. Egyenletesen rájuk terítjük a hagymakarikákat, rászórva a maradék fűszeres lisztet is.
A sajtot lereszeljük és vastagon beterítjük vele a húsokat. A tejfölben elkeverjük az olajat, majd egyenletesen eloszlatjuk a hagymás-sajtos hús tetején.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt az egészet pirosra sütjük.
Tipp A krumplipüré nagyon illik hozzá.