Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres rakott csirke, Ibolyától
2011.09.16

fuszeres-csirkecomb-ibitol-ketto.jpgHozzávalók 4 főre 8 db csirkecomb kicsontozva, vagy 8 szelet csirke-/pulykamell, 1-2 fej vöröshagyma, 5 púpozott ek liszt, 1-1 teáskanál a következő fűszerekből: pirospaprika, őrölt bors, majoranna, őrölt köménymag és só, továbbá 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 dl tejföl, 1,5 dl olaj, 25 dkg füstölt sajt (vagy  egyéb reszelhető sajt, ízlés szerint)

Elkészítés A kicsontozott combokat vagy fuszeres-csirkecomb-ibitol-harom.jpgmellszeleteket picit besózzuk és állni hagyjuk. Ezalatt egy tálban összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, borssal, majorannával, köménnyel, sóval és fokhagymával. A vöröshagymákat nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a fűszeres liszbe forgatott csirkedarabokat egymás mellé fektetjük. Egyenletesen rájuk terítjük a hagymakarikákat, rászórva a maradék fűszeres fuszeres-ibitol-negy.jpglisztet is.

A sajtot lereszeljük és vastagon beterítjük vele a húsokat. A tejfölben elkeverjük az olajat, majd egyenletesen eloszlatjuk a hagymás-sajtos hús tetején.

180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt az egészet pirosra sütjük. 

 Tipp A krumplipüré nagyon illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.