Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 7 dkg vaj, 3 db tojás, 6 ek liszt, 6 ek porcukor, 1 cs sütőpor, 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 cs vaníliás cukor), 25-30 dkg eper
Elkészítés A vajat kissé megolvasztjuk és a cukorral, valamint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát.. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos habhoz szitáljuk, összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. Az epreket megtisztítjuk, megmossuk, és a kisebbeket félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk, papírral kissé leitatjuk. Pici liszttel megszórjuk, mert így nem fognak a tészta aljára lesüllyedni. Az így előkészített eperrel megszórjuk a piskótatésztát.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, együtt melegedjenek fel. 170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük, néhány percig a sütőben hagyjuk, majd kihűtjük, felkockázzuk. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.