Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Epres-málnás tiramisu, Katitól
2012.04.29

epres-malnas-tiramisu.jpgHozzávalók 1/2 kg Mascarpone, 4 dl 30 %-os habtejszín, 3 zacskó habfixáló, 3 ek porcukor, 1/2 kg málna,1/4 kg eper, 2 zacskó babapiskóta, 1/2 dl tej

Elkészítés Egy tálcán egymás mellé fektetjük a babapiskótákat és meglocsoljuk a meglangyosított tejjel. Egy mély edényben a lehűtött  habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a porcukrot. Ha szükséges, akkor habfixálóval rásegíthetünk. A Mascarpone krémsajtot megkeverjük és óvatosan hozzáadjuk a  tejszínhabhoz. A málnát botmixerrel összezúzzuk és hozzákeverjük a krémhez.

Egy szögletes üvegedény aljára szorosan egymás mellé fektetjük a babapiskótát és a gyümölcsös krém felével, kb. 1 cm vastagon beborítjuk. A tetejére teszünk még egy sor babapiskótát, majd a krém másik felével azt is beborítjuk.

Elegendő időt kell hagyni, hogy a babapiskóta megpuhuljon és az ízek is összeérjenek, ezért tanácsos a gyümölcsös „tiramisu”-t előző este elkészíteni.

Közvetlenül fogyasztás előtt a tetejét friss, szeletelt eperrel és málnával díszítjük.

Tipp Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor olyat kell választani, ami felengedés után nem ereszt sok levet. Ezért ehhez a desszerthez a málna az ideális gyümölcs.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.