Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1/2 kg Mascarpone, 4 dl 30 %-os habtejszín, 3 zacskó habfixáló, 3 ek porcukor, 1/2 kg málna,1/4 kg eper, 2 zacskó babapiskóta, 1/2 dl tej
Elkészítés Egy tálcán egymás mellé fektetjük a babapiskótákat és meglocsoljuk a meglangyosított tejjel. Egy mély edényben a lehűtött habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a porcukrot. Ha szükséges, akkor habfixálóval rásegíthetünk. A Mascarpone krémsajtot megkeverjük és óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabhoz. A málnát botmixerrel összezúzzuk és hozzákeverjük a krémhez.
Egy szögletes üvegedény aljára szorosan egymás mellé fektetjük a babapiskótát és a gyümölcsös krém felével, kb. 1 cm vastagon beborítjuk. A tetejére teszünk még egy sor babapiskótát, majd a krém másik felével azt is beborítjuk.
Elegendő időt kell hagyni, hogy a babapiskóta megpuhuljon és az ízek is összeérjenek, ezért tanácsos a gyümölcsös „tiramisu”-t előző este elkészíteni.
Közvetlenül fogyasztás előtt a tetejét friss, szeletelt eperrel és málnával díszítjük.
Tipp Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor olyat kell választani, ami felengedés után nem ereszt sok levet. Ezért ehhez a desszerthez a málna az ideális gyümölcs.