Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy tepsihez A tésztához 50 dkg liszt, 3 ek olaj, 2,5 dl víz, 2 dkg élesztő, kevés cukor, 2 kk só, 2 kk oregánó, a tetejére 1 üveg lecsókonzerv, 3-4 ek paradicsomszósz, 20 dkg sonka, 15-20 dkg sajt, oregánó ízlés szerint, só, bors
Elkészítés Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lsztet tálba szitáljuk, belekeverjük az oregánót és a sót, hozzáajuk az élesztőt és annyi vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően, a tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleterítjük a tésztát. A lecsót összekeverjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a pizzatésztára kenjük. Megszórjuk a darabolt sonkával és a tetejét beborítjuk reszelt sajttal.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a pizzát kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.