Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 db tojás,10 dkg vaj, 8 ek. liszt, 4 ek. cukor, 4 dl tej, 10 dkg cukros darált dió, amelyben 1 kk fahéjat kevertünk el, 1dl olaj a sütéshez
Elkészítés A 8 tojás sárgáját a 4 ek cukorral és a vajjal, robotgép segítségével habosra keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a 8 ek lisztet és a 4 dl tejet. Végül hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
Sütés Eltér a hagyományos palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg! Az így megsütött palacsintát a sült felével lefelé egy kerek tálra csúsztatjuk, cukros-fahéjas dióval megszórjuk a nyers felét és a következő kisült palacsintát erre csúsztatjuk, szintén a sült felével lefelé. Folytatjuk, amíg az alapanyag el nem fogy, az utolsó palacsintát minkét oldalán megsütjük és a többire borítjuk. Forrón a legfinomabb.
Tipp keverhetünk a dióba reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is.