Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládékrémes piskóta, Herminkétől
2015.03.28

csokoladekremes-piskota-kism.jpg

Hozzávalók 7 tojás, 14 ek porcukor, 14 ek finomliszt, 1 mk sütőpor, 7 ek hideg víz, liszt és zsiradék a tepsi kikenéséhez A krémhez 25 dkg vaj (esetleg margarin), 12 dkg porcukor, 2 ek natúr kakaópor, egy rumaroma (vagy ízlés szerint néhány ek valódi rum)

Elkészítés a cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészbe óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket úgy, hogy a hab ne törjön össze.

Az elkészült tésztát kizsírozott-kilisztezett, vagy alufóliával a szélein is beborított, 38 cm hosszú, magasabb falú tepsibe (vagy más, hasonló méretű sütőformába) öntjük, és előmelegített sütőben, takarékon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a krémhez habosra keverjük a hozzávalókat.

A kihűlt piskótát kiborítjuk a tepsiből (ha alufóliával készült, hűlés után szedjük le róla a fóliát), és vízszintes irányban 2 részre vágjuk, majd megkenjük a krémmel. A sütemény tetejét leönthetjük csokoládémázzal, díszíthetjük színes cukorkával stb. Szeletelve kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.