Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkecomb vajon párolt zöldségekkel, Katitól
2012.05.07

katitol-csirke.jpgHozzávalók 4  főre 1 kg filézett csirkecomb, 8 dkg szeletelt (húsos, nyers) füstölt sonka, 1 kg kifliburgonya, 2 db friss sárgarépa, 20 dkg gomba, 2 db öklömnyi méretű cékla, 2 db paradicsom, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, friss zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom, oregano, rozmaring, petrezselyem) kevés olívaolaj, só

Elkészítés A friss zöldfűszereket a zúzott fokhagymával és egy kevés olívaolajjal összekeverjük és a besózott csirkecombokat alaposan bedörzsöljük vele. Mindet belegöngyöljük a füstölt sonkába, majd tepsiben fólia alatt kb. 1 órán keresztül sütjük, 170 fokon. A fóliát levéve még 10 pirítjuk. Közben a megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, ill. felaprítjuk. Serpenyőben, fedő alatt, 5 dkg vajon puhára pároljuk.

Tipp Többféle zöldséggel, pl. cukkinivel és padlizsánnal is gazdagíthatjuk. Kisebb mennyiség esetén a hús és a zöldség a serpenyőben együtt is elkészíthető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.