Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 50 dkg friss paradicsomos metélt (vagy hagyományos száraztészta), 10 dkg olajos tonhal (konzerv), 400 g konzerv paradicsom, 6-8 db szardella, 12 db kapribogyó, 3-4 gerezd fokhagyma, 6 szál újhagyma, só, őrölt tarka bors, oregánó (őrölt), cayenne-i bors, bazsalikomos olívaolaj
Elkészítés A fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, egy kevés olajon megpirítjuk. A szardellát is nagyon kis darabokra vágjuk, egy percre rádobjuk a piruló hagymára. A konzervparadicsomot felaprítjuk, a villával szétnyomkodott tonhallal, a zúzott kapribogyókkal és a fűszerekkel összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a szardellás hagymához. 8-10 percig kevergetve pároljuk. Amíg a szósz készül, sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük a tésztát. Előmelegített tányéron, a szósszal együtt kínáljuk.
Tipp Néhány üzletben már nálunk is kapható friss paradicsomos tészta, de a száraztészta is tökéletesen megfelel, éppen úgy, ahogy cayenne-i bors helyett használhatunk (módjával!) erős pirospaprikát vagy chiliőrleményt.
Reszelt parmezán sajtot is kínálhatunk a fogáshoz, külön tálkában.