Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 szelet füstölt lazac, 1 avokádó,1 dl tejszínhab, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl,1 kávéskanál, mustár, só, bors, kapor, chili A díszítéshez főtt garnéla, kaviár, rukkola, citrom, olívaolaj
Elkészítés Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük és húsát kikaparjuk a héjából. Nagyon finomra aprítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majonézzel, tejföllel, mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük az avokádót, kaporral és chilivel fűszerezzük. A füstölt lazacszeletekre halmozzuk az avokádós tejszínhabot, majd mindegyiket feltekerjük.
Tálalás Egy lapos üvegtál aljára szórjuk a rukkolát, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Elhelyezzük rajta a lazactekercseket és kaviárral, garnélával, citromszeletekkel díszítjük.
Levin mondja Karácsonyi menü első fogása volt ez a gyors, finom és különleges hideg előétel. A fotót akkor tízéves unokaöcsém készítette, aki az érkezés után azonnal magához kaparintotta a fényképezőgépemet, és azzal dokumentálta az ünnep pillanatait.