Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 szelet kiklopfolt hosszúkaraj csont nélkül, 4 ek tejföl, 4 szelet ananász(befőtt), 4 szem magozott meggy(befőtt), 16 dkg reszelt sajt, késhegynyi szerecsendió, 2 ek. liszt, fél dl olaj az elősütéshez, só, bors ízlés szerint
Elkészítés Az előkészített karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és serpenyőben forró olajon hirtelen aranybarnára sütjük. Egy kivajazott jénaiba tesszük a húsokat és mindegyiket gazdagon megkenjük tejföllel. A szeletek közepére tesszük az ananászkarikákat, azok közepébe pedig egy kimagozott meggyszemet illesztünk. Vastagon megszórjuk a sajttal, a tetejére szerecsendiót reszelünk (óvatosan, mert nagyon intenzív íze van). A tepsit fóliával betakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve a sajt tetejét pirosra sütjük. A legfinomabb krumplipürével, de illik hozzá a párolt rizs is.
Tipp Csinálhatjuk csirkemellből is, ananász helyett körtével vagy almával is finom.