Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 80 dkg zöldborsó, 2 ek olaj, 2 csapott ek liszt, 1 dl tej, 1 csapott ek cukor, 1 cs petrezselyem, só
Elkészítés A borsót kifejtjük, az olajon megfuttatjuk, 1-2 ek víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ráhintjük a lisztet, kicsit együtt pirítjuk vele, azután felöntjük kb. 1 l vízzel és hozzáadjuk a tejet is. Összeforraljuk, ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és azzal már csak egyet rottyantjuk.
Tipp Tehetünk bele vékonyra szelt sárgarépát, illetve hús- vagy zöldségleveskockát is. Zsengébb borsóhéjat is főzhetünk bele gézbe kötve, amit tálalás előtt kiveszünk belőle. Ha dúsítani szeretnénk, főzhetünk bele csipetkét, vagy a legvégén, a petrezselyem hozzáadása előtt galuskát. Májgaluskával szintén finom.