Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Soproni babnudli
2010.02.17

Hozzávalók fél kg tarkabab, fél kg liszt, 2 evőkanál zsír (olaj), 1 tojás, 1-2 késhegynyi törött fekete bors,

A nudlihoz 10-15 dkg liszt, fél kg krumpli, 1 tojás, néhány csepp olaj, só

 

Kép Elkészítés Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, késsel apróra vagdaljuk. Olajon megpirítjuk, ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá.

A héjában, sós vízben megfőzött krumplit hámozzuk meg és nyomjuk szét krumplinyomóval. Kép Ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a tojással és 1 késhegynyi sóval. Lisztes kézzel formáljuk meg a nudlikat, a kész darabokat lisztezett gyúródeszkára tegyük. Közben nagyobb edényben forraljunk fel 2 liter vizet egy késhegynyi sóval és néhány cseppnyi olajjal, majd dobjuk bele egyenként a nudlit. Ha valamelyik esetleg az edény aljára tapad, óvatosan mozdítsuk ki a helyéről fakanállal. Amint a tészta feljön a víz tetejére, kész. Ekkor leszűrjük, és a forró babbal összekeverve tálaljuk.

 

Tipp  Minél  több lisztet keverünk a krumplis tésztába, annál könnyebben kezelhető, de így keményebbé válik és az íze sem lesz olyan finom. Akkor az igazi, ha formálható, de lágyan puha - és még a lisztes kezünkre is ragadni próbál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.