Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
A nudlihoz 10-15 dkg liszt, fél kg krumpli, 1 tojás, néhány csepp olaj, só
Elkészítés Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, késsel apróra vagdaljuk. Olajon megpirítjuk, ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá.
A héjában, sós vízben megfőzött krumplit hámozzuk meg és nyomjuk szét krumplinyomóval. Ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a tojással és 1 késhegynyi sóval. Lisztes kézzel formáljuk meg a nudlikat, a kész darabokat lisztezett gyúródeszkára tegyük. Közben nagyobb edényben forraljunk fel 2 liter vizet egy késhegynyi sóval és néhány cseppnyi olajjal, majd dobjuk bele egyenként a nudlit. Ha valamelyik esetleg az edény aljára tapad, óvatosan mozdítsuk ki a helyéről fakanállal. Amint a tészta feljön a víz tetejére, kész. Ekkor leszűrjük, és a forró babbal összekeverve tálaljuk.
Tipp Minél több lisztet keverünk a krumplis tésztába, annál könnyebben kezelhető, de így keményebbé válik és az íze sem lesz olyan finom. Akkor az igazi, ha formálható, de lágyan puha - és még a lisztes kezünkre is ragadni próbál.