Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók (4 főre) 40 dkg nagyszemű fejtett bab, 20 dkg magozott aszalt szilva
Elkészítés A frissen fejtett babot, vagy előző este beáztatott szárazbabot az egész, megpucolt vöröshagymával, sós vízben megfőzzük, majd ha megpuhult, hozzáadjuk a félbe vágott, egy órával korábban (vízben) beáztatott aszalt szilvákat. Ha azok is megpuhultak, kivesszük a levesből a vöröshagymát, végül az ételt a tejföl és liszt keverékével behabarjuk. Ha a habarás után „rottyant” egyet, már el is készült.
Tipp Nem lesz csomós a habarás, ha a tejfölt és a lisztet alaposan kikeverjük egy tálkában, majd 1-2 evőkanálnyit a levesből is hozzákeverünk, mielőtt az egészhez hozzáadnánk.