Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Soproni bableves aszalt szilvával
2010.02.17

KépHozzávalók (4 főre) 40 dkg nagyszemű fejtett bab, 20 dkg magozott aszalt  szilva, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 tk só

 

Elkészítés A frissen fejtett babot, vagy előző Képeste beáztatott szárazbabot az egész, megpucolt vöröshagymával, sós vízben megfőzzük, majd ha megpuhult, hozzáadjuk a félbe vágott,  egy órával  korábban (vízben) beáztatott aszalt szilvákat. Ha azok is megpuhultak, kivesszük a levesből a vöröshagymát, végül az ételt a tejföl és liszt keverékével behabarjuk. Ha a habarás után „rottyant” egyet, már el is készült.

 

Tipp Nem lesz csomós a habarás, ha a tejfölt és a lisztet alaposan kikeverjük egy tálkában, majd 1-2 evőkanálnyit a levesből is hozzákeverünk, mielőtt az egészhez hozzáadnánk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.