Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Soproni babsterc
2010.02.17

KépHozzávalók 4-5 főre 10 dkg szárazbab, 20 dkg liszt, 1,5 dkg só, 10 dkg zsír (olaj)

 

 Elkészítés az előző este beáztatott szárazbabot egy liter vízben puhára főzzük. A lisztet a hozzáadott sóval Kép lábasban, közepes hőfokon addig kevergetjük, míg aranysárgára pirul. Állandó kevergetés mellett  a forró liszthez hozzáöntögetünk a bab forrásban lévő főzőlevéből kb. fél litert. Végül meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal, és  belekeverjük a babot. Amikor kissé kihűlt, villával vagy krumplinyomóval pépesítjük. Ha forrón akarjuk fogyasztani, sütőben melegítsük át.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.