Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 10 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 maréknyi tarhonya, 3-4 kisebb krumpli, csipetnyi só
Elkészítés A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a tarhonyát és kissé együtt pirítjuk a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, megsózzuk, és az egészet puhára pároljuk.
Tipp Valaha nem tarhonyával, hanem úgynevezett gombótával készült ez a fogás, aminek reszelt változatát mi is gyorsan elkészíthetjük: gyúrjunk tésztát egy tojásból, pici sóval és annyi liszt hozzáadásával, hogy jó kemény legyen. Fémreszelőn reszeljük apróra.