Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Öhöm
2011.03.03

Kép Hozzávalók 10 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 maréknyi tarhonya, 3-4 kisebb krumpli, csipetnyi só

Elkészítés A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a tarhonyát és kissé együtt pirítjuk a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, megsózzuk, és az egészet puhára pároljuk.

Tipp Valaha nem tarhonyával, hanem úgynevezett gombótával készült ez a fogás, aminek reszelt változatát mi is gyorsan elkészíthetjük: gyúrjunk tésztát egy tojásból, pici sóval és annyi liszt hozzáadásával, hogy jó kemény legyen. Fémreszelőn reszeljük apróra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.