Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kövesdi paprikáscsirke-leves
2010.08.31

Kép Hozzávalók 4-6 főre 1 db zsenge kis csirke, 1 csapott ek zsír (vagy 2 ek olaj), 2 közepes fej vöröshagyma, 2 késhegynyi csemege pirospaprika, 3-4 sárgarépa, 3-4 petrezselyemgyökér, 1 csomag petrezselyem zöldje, 1 csomag zeller zöldje, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2-3 szem egész krumpli, 1-1,5 liter magas zsírtartalmú tej, só

Elkészítés Az apróra vágott hagymát egy nagy fazékban, zsíron (olajon) megfonnyasztjuk, ráhelyezzük a megmosott, feldarabolt csirkét és fedő alatt pár percen át pároljuk. Ezután felengedjük annyi vízzel, hogy jól Kép ellepje a húst, majd hozzátesszük a megtisztított, egész zöldségeket, a megmosott petrezselyem és zeller zöldjét csokorban, a paradicsomot és a zöldpaprikát, valamint a meghámozott, egész krumplikat. Sózzuk, forrás után lassú tűzön  főzzük,  amíg a hús meg nem puhul (kb. 50 perc - attól függ, Képmekkorák a húsdarabok és mennyire fiatal a csirke). Ekkor a zöldségeket a répa és a krumpli kivételével kidobjuk a fazékból. A levest felöntjük 1-1,5 liter tejjel, szükség esetén utánasózzuk és még egyszer felforraljuk. Amint felforrt, készen van. 

Tipp Fekete őrölt borssal is ízesíthetjük. A petrezselyem- és zellerzöld-köteget könnyebb lesz kiemelni a levesből, ha előzőleg fehér cérnával "gúzsba kötöttük".

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.