Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg + 12 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája + 3 egész tojás, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 kk só, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés A 25 dkg lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk az előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, a 2 tojás sárgáját, 1 kk sót, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen másfél órán át kelni hagyjuk.
Közben a tejfölt összekeverjük a felvert egész tojásokkal, a 12 dkg liszttel és 1 kk sóval. Ezt a tejfölös habarékot a megkelt, fél ujjnyi vastagra kinyújtott, kivajazott tepsibe helyezett tésztára kenjük. Sütés előtt szórjuk rá a reszelt sajtot. 170 fokos sütőbe tesszük és pirosra sütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk.