Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kis fejeskáposzta (kb. 1 kilós), 3 + 1 ek olaj, só, bors, 50 dkg fodros kockatészta
Elkészítés A fejeskáposztát negyedeljük, nagyobb ereit és torzsáját kivágjuk. Megmossuk, lecsepegtetjük, majd lereszeljük vagy aprítógéppel felaprítjuk. Nagyobb lábasban 3 ek olajra dobjuk, fedő alatt fél csésze víz hozzáadásával pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk tovább. Ha szükséges, olykor egy kis vizet öntünk alá. Amikor már teljesen puha, szükség szerint utánaízesítjük, majd kissé lepirítjuk (de nem égetjük).
Közben a tésztafőzéshez 1 mk sóval és 1 ek olajjal vizet forralunk, a tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük és megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük. Végül hozzákeverjük a káposztához. Forrón tálaljuk.
Tipp Vannak, akik besózzák, majd kifacsarják a káposztát felhasználás előtt, de anélkül is nagyon jó. Reszelés helyett apróra-vékonyra is vághatjuk. 2-3 ek mézet vagy cukrot is szoktak tenni hozzá - nekünk ez sosem hiányzott belőle, de ki lehet próbálni. Az ételt őrölt köménnyel is ízesíthetjük. Víz helyett fehérborral is készíthetjük.