Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 35 dkg darált sertéshús, 1 db zsömle, 1 késhegynyi őrölt bors, 1 kk só, 1 kk. őrölt pirospaprika, 1 db tojás, 8 db tölthető zöldpaprika, 2 db zöldpaprika és 2 db paradicsom a szószhoz, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 liter húsleves, kockából is jó, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor
Elkészítés A zsemlét kb. öt percig vízben áztatjuk, kinyomkodjuk és összekeverjük a darált hússal, borssal, sóval és egy felvert tojással. A masszát alaposan összedolgozzuk, és az éles késsel kimagozott zöldpaprikákat megtöltjük vele.
Egy lábosban olajat hevítünk és a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a maradék zöldpaprikát felkockázva, és a feldarabolt paradicsomokat is. Megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük a húslevessel, majd beletesszük a töltött paprikákat is. Lefedjük, és kb. 40 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük.
A megfőtt töltött paprikákat egy szűrőkanállal óvatosan kivesszük, tálra tesszük, a visszamaradt főzőlevet botmixerrel pépesítjük, felforraljuk. Behabarjuk a liszt és tejföl keverékével. Az így elkészült tejfölös mártásba visszatesszük a töltelékeket, összefőzzük és egy csokor friss, felaprított kaporral megszórva tálaljuk.
Tipp Sós vízben főtt, vajas burgonya, vagy galuska illik hozzá.