Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 cs kész réteslap, 20 dkg darált mák (készen is kapható), 20 dkg darált dió, 30 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk fahéj, 6 ek tejföl + tejföl a réteslapok kenéséhez, 1 üveg magozott meggykonzerv, olaj
Elkészítés A máktöltelékhez a mákot összekeverjük a citromhéjjal, a fahéjjal, 15 dkg cukorral. A diótöltelékhez a diót elkeverjük 15 dkg cukorral. A meggyet lecsepegtetjük.
3-3 réteslapot egy-egy tiszta konyharuhára fektetünk, a csomagoláson olvasható módon tejföllel (és olajjal) megkenjük. Az egyik felükön egyenletesen elosztjuk a mákos, illetve a diós tölteléket, majd 3-3 ek tejföllel egyenletesen meglocsoljuk, végül rájuk szórjuk a meggy felét-felét.
A réteseket a konyharuha segítségével felhengerítjük, kiolajozott tepsibe helyezzük. Két végüket hajtsuk be, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tetejüket tejföllel és olajjal átsimítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük.