Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 80 dkg csiperkegomba, 2-3 ek olaj (vagy 5 dkg kockázott füstölt szalonna), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 ek pirospaprika, 2 mk só; paprikáshoz: tejföl
Elkészítés A gombát megtisztítjuk, megmossuk, egyforma szeletekre vágjuk. Az olajon (vagy kiolvasztott szalonnán) üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, amellyel együtt rögtön a zöldpaprikát is a lábasba tehetjük. Az edényt félrehúzzuk a tűzről, pirospaprikával meghintjük, 1 dl hideg vízzel felöntjük és elkeverjük az alapot. Beledobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kissé összeforraljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha paprikást szeretnénk, akkor ízlés szerint tejfölt teszünk az ételbe, szükség szerint utánaízesítjük és még egyszer gyorsan összeforraljuk.
Tipp Galuskával, salátával tálaljuk. Ha marad egy kevés gombapörköltünk, másnap melegítsük meg, üssünk rá néhány tojást és készítsünk belőle gombás rántottát - kiadós reggeliként is megteszi. Vigyázat: a gombás ételeket ne tároljuk soká, gyorsan megromlanak!