Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 cs mélyhűtött leveles vajastészta; a töltelékhez 40 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg juhtúró, 2 ek olaj, 1 tojássárgája, 1 dl vörösbor, só, őrölt bors, pirospaprika
Elkészítés Az apró kockákra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd a darált hússal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kis pereme is legyen. A masszát kicsit kihűtjük, összekeverjük a juhtúróval, és a kibélelt tortaformába egyengetjük. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk és befedjük vele a tölteléket, majd kenjük meg tojássárgájával. Villával szurkáljuk meg a pitét, hogy a forró gőztől ne púposodjon fel a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk 10 percig pihenni, emeljük ki a tortaformából és cikkekre vágva tálaljuk.
Tipp Kínáljunk hozzá friss salátát.