Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre: 80 dkg pontyfilé, 30 dkg csuszatészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg gomba, 4-5 ek liszt, 3 dl tejföl, 1 kk pirospaprika, 1-2 mk só, 1 késhegynyi őrölt feketebors, 4-5 ek olaj
Elkészítés A megsózott halszeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze..
A tésztát sós vízben kevés olajjal puhára főzzük, leszűrjük és 1-2 ek olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, belekeverjük a tejföl felét, összeforraljuk.
Egy tűzálló tálban elsimítjuk a tészta felét, ráfektetjük az elősütött halszeleteket, egyenletesen beborítjuk a tejfölös gombamártással, és a maradék tésztával fejezzük be a rétegezést. A tetejére simítjuk a tejfölt, sütőben pirosra sütjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp Paradicsomszeletekkel és aprított petrezselyemmel díszíthetjük.