Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Dorozsmai molnárponty
2011.05.02

dorozsmai-molnarponty.jpgHozzávalók 4 főre: 80 dkg pontyfilé, 30 dkg csuszatészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg gomba, 4-5 ek liszt, 3 dl tejföl,  1 kk pirospaprika, 1-2 mk só, 1 késhegynyi őrölt feketebors, 4-5 ek olaj

Elkészítés A megsózott halszeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze..

A tésztát sós vízben kevés olajjal puhára főzzük, leszűrjük és 1-2 ek olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, belekeverjük a tejföl felét, összeforraljuk.

Egy tűzálló tálban elsimítjuk a tészta felét, ráfektetjük az elősütött halszeleteket, egyenletesen beborítjuk a tejfölös gombamártással, és a maradék tésztával fejezzük be a rétegezést. A tetejére simítjuk a tejfölt, sütőben pirosra sütjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp Paradicsomszeletekkel és aprított petrezselyemmel díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.