Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 1 paradicsom, 1 paprika, 2 kk őrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek mustár és 1-2 ek olaj a páchoz, 1 kg burgonya, olaj a sütéshez
Elkészítés A pulykamellet felkockázzuk (2x2 cm-es darabokra), 1 ek mustárral és 1-2 ek olajjal bepácoljuk és 1-2 órára félretesszük. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk egy nagyobb serpenyőben olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, megfonnyasztjuk, majd belekeverjük a hámozott és feldarabolt paradicsomot is, alaposan átforraljuk, sózzuk, borsozzuk és végül hozzáadjuk a pulykamell kockákat. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, hogy a hús szép piros legyen (de legyünk óvatosak, ne szárítsuk ki). A legvégén fűszerezzük a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, de már nem sütjük sokkal tovább, így a fokhagyma intenzív íze megmarad.
Ezzel párhuzamosan a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsurgatjuk az olajat és egy nagy lábosban összekeverjük a folyamatosan melegen tartott hússal. Ízesíhetjük még több borssal és csípős paprikával is.
Tipp Kovászos uborkával vagy csalamádéval tálaljuk, de illik hozzá az ecetes almapaprika is.